Published January 14, 2014 | Diving, Duiken

Welkom in het Duik paradijs van Indonesie! Welkom in Labuan Bajo, Flores, Komodo eilanden!

Als je op zoek bent naar een coole duikvakantie (zoals wij ;-)) en de meest ongelofelijke, mind blowing, fantastische oase van onderwater magie dan moet je in het plaatsje Labuan Bajo zijn op het eiland Flores in Indonesia. Dit is de centrale spot voor vertrek naar de Komodo eilanden. Je kan er dag tripjes doen maar ook liveaboards en je begeven in een van de meest uitzonderlijke duikparadijzen van de wereld.

De crew van Scuba Center Asia heeft zo nu en dan ook even behoefte aan vakantie 😉 dus zijn we hier een kijkje gaan nemen. Eerst via Maumere (hoofdstad van Flores) gevlogen om vervolgens met een prive chauffeur een te gekke slingertocht (met de nadruk op slinger ;-))  naar Labuan Bajo gereden.

local women flores indonesiaStops gemaakt bij de bekende plekken zoals Kelimutu National Park, Ende, Bajawa, Roeteng en natuurlijk Arak drinken. Na 4 indrukwekkende en toch ook vermoeiende dagen rond trekken door het binnenland eindelijk aangekomen in het oprecht Duik Paradijs van Indonesie.

flores indonesia

 

 

 

 

 

 

 

kelimutu by sunset

 

 

 

Na 2 dagen even chillen en genieten in het prachtige vissersdorpje Labuan Bajo op een Liveaboard gestapt voor een 4 daagse duik tour in Komodo. Uiteraard ook een kijkje genomen bij de Komodo dragons op Rinca eiland, maar daarna weer snel door met scuba duiken. Duikplekken zoals Castle Rock, Chrystal Rock, the Golden Passage, Cauldron Passage, Manta Point, Batu Bolong en vele anderen passeerde de revu…maar niet zomaar… De meest fantastische oase van koraaltuinen, diversiteit aan macro leven, stevige stromingen, onschatbaar veel verschillende marine leven zoals LionFish, Turtles, Rif haaien, Manta’s, Sweetlips, Trevally’s, etc. etc. maakt het niet voor niets deel van UNESCO World Heritage Site.

Labuan Bajo en de Komodo eilanden hebben zeker een plekje veroverd in ons duikhart! Een vakantietip voor iedereen die van duiken houdt.

komodo islands

Batu Bolong

 

 

 

 

 

 

 

 

manta

Lionfish Flores Komodo islands