Published October 22, 2013 | Diving, Duiken

Zondag 20 oktober was het dan zover! Tijdens de Diepe duik van Paul en Vic op Chumpon Pinnacle, Koh Tao werden we aangenaam verrast door meneer Whale Shark! Deze Whale Shark oftewel Walvishaai was ongeveer 4meter. Een kleintje nog, want de Whale Shark kan ongeveer 12-15meter worden.

De ochtend begon al mooi, studenten happy, lekker zonnetje, kalm water, gezellige mensen op de boot en de tocht naar een van de mooiste en favoriete duikplekken van Scuba Center Asia op Koh Tao: Chumpon Pinnacle! Spanning en sensatie, want oktober is de maand waarin je op Koh Tao een hogere kans hebt om de Whale Shark te bewonderen. Na de buddy check sprongen we in het water en gingen met de Diepe duik van de PADI Advanced duikopleiding van start. We daalde af tot een diepte van 30m om daar de verschillende oefeningen te doen. Paul en Vic waren spot-on en we continueerde de duik. Na 20 minuten was het moment daar…uit het niets verscheen de Walvishaai op circa 18 meter!!! Een moment om nooit meer te vergeten, adembenemend, magisch, met tranen in onze ogen, big smiles en meerdere high five’s hebben we een kwartier lang met hem gezwommen. Wat een sensatie! Meneer Whaleshark 😉 was super relaxed en genoot van alle aandacht om zich heen. Cirkelde een aantal keren om de groep duikers heen om vervolgens zijn tocht rondom de wateren van Koh Tao voort te zetten.

Met dank aan onze professionele onderwater- fotograaf John Back die dit prachtig moment heeft kunnen vastleggen op camera.

Whale Shark Koh Tao duiken met ScubaCenterAsia

De Whale Shark op Chumpon Pinnacle Koh Tao tijdens duiken met ScubaCenterAsia

 

Walvishaai oftewel Whale Shark Koh Tao

Geniet van dit moment tijdens het duiken met Nederlandse duikinstructeurs op Koh Tao