Published September 11, 2013 | Diving, Duiken

dive sites Koh Tao ScubaCenterAsia

Duiken op Koh Tao met Nederlandse duik instructeurs is een luxe waar jij gebruik van kan maken! Niet alleen omdat het lekker in het Nederlands kan, maar ook omdat Koh Tao fantastische en een hoge diversiteit aan duikplekken biedt. De belangrijkste op een rijtje:

White Rock: Een beroemde duikplek van Koh Tao waar jij je als duiker graag wilt bevinden. Een eenmalig bezoekje aan deze duikplek is vaak niet voldoende om al haar charme te ontdekken. De duikplek is ideaal voor beginners maar ook zeker voor Advanced duikers. Met de White Rock aan de noordkant en diepte van 10m tot overlappende rotsformaties aan de zuidkant met een maximale diepte van 25m. Een thuisplek voor Blue spotted stingrays, Barracuda’s, Hawksbill Turtles, jagende Golden Trevally’s en honderden andere soorten koraal en vissen.

Twins: Ook wel Twin Rocks genoemd is bekend door de twee identieke rotsformaties op 5 tot 18m diepte op steenworp afstand van het meest gefotografeerde eilandje Koh Nang Yuan voor de kust van Koh Tao. Een thuishaven voor de Moray Eels, Hermiet krab, Nudibranches oftewel naaktslakken, Titan Triggerfish, Scorpionfish, Christmas tree worms, koraaltuinen en ga zo maar door. Een ideale plek voor beginnende duikers, duikers die een tijd niet meer hebben gedoken en zelfs de meer Advanced duikers die even ongecompliceerd willen duiken.

Green Rock: De magische plek van Koh Tao die sinds 2013 in het teken staat van het spotten van Whalesharks oftewel de Walvishaai! Het seizoen om de Walvishaai / Whaleshark te spotten is rond oktober en november. Deze duikplek ligt ten noorden van Koh Nang Yuan en straalt een magie uit die de Chevron Barracuda’s, Yellowtail Barracuda’s, de Titan en Yellow Margin Triggerfish aantrekt.  Een plek voor de wat meer comfortabele duiker onder ons die niet bang is voor een ietwat sterkere stroming.

Chumpon Pinnacle: The place to be voor menig duikers! Deze fantastische duikplek 40 minuutjes varen van Koh Tao brengt menig duikershart aan het kloppen. De favoriet voor de gevorderde duikers, de Tec duikers en interessant voor de beginnende duiker die een kijkje in de keuken van het echte duiken 😉 wil nemen. Een thuishaven voor de Whaleshark oftewel Walvishaai, Giant Barracuda’s, Cobia’s, enorme scholen Chevron Barracuda’s, Queenfish, Makreel, Giant Groupers, en ga zo maar door. De top van de Pinnacle begint rond 14m en eindigt voorbij de 40m diepte. Een bijzondere duikplek waar je iedere keer weer een beetje meer van gaat houden.

Lighthouse: Voor veel duikscholen op Koh Tao een duikplek waar men niet regelmatig of juist helemaal niet heen gaat, maar voor ScubaCenterAsia een adembenemende en pittoresk bewaard geheim van duikparadijs Koh Tao. Geschikt voor snorkelaars, beginnende en advanced duikers. Diepte varieert van 5m tot 18m. De Juvenile Harlequin Sweetlips, de Unicornfish, Coral reef crab, Nudibranches, baby Yellowtail barracuda’s, baby Turtles, etc. en diverse soorten zacht en hard koraal. Een duikplek van Koh Tao die niet mag ontbreken in jouw duik logboek.

Hin Wong Pinnacle: Aan de ooskant en een paar minuten van de kust van Koh Tao ligt deze onderwater-parel. Een thuishaven voor meneer Hawksbill de Zee schildpad en ideaal om heerlijk omheen te cruisen. Deze Pinnacle is bekend om haar vele soorten zacht koraal en opvallende rotsformatie. Diepte varierend tussen 12m en 25m.

Tanote Bay: Deze duikplek, gelegen aan de zuidoost kant van Koh Tao, is uniek in haar soort. Een mega rotsformatie die 11m boven de oppervlakte uitsteekt heeft een prachtige onderwater schat in handen. Van Unicornfish, baby Triggerfish, baby Grey tip Reef sharks en om vooral niet te vergeten de Honda Wave met zijn beschermende bewoner meneer Damselfish! Een pracht plaatje voor de geliefde onderwater fotograaf maar zeker ook voor de duiker die ongestoord wil genieten van de onderwaterwereld van Koh Tao.

Shark Island:  De rotsformatie van Koh Tao die aan de oppervlakte lijkt op een haaienvin. Een van de favoriete duikplekken van ScubaCenterAsia for sure! Cobia’s, Chevron Barracuda’s, Six Banded Angelfish, Giant Groupers, Anemones, scholen Butterflyfish, Batfish en de magie van zo nu en dan een White-tip reef shark. Af en toe berucht om de sterkere stromingen, maar ideaal voor ieder niveau duiker die zich uitermate kan vermaken op dieptes varierend van 10 tot 25meter.

South West Pinnacle: Koh Tao op z’n best aan de zuidwest kant van het eiland. Een 25minuten vaartocht brengt je naar deze ietwat meer verlaten duikplek van Koh Tao. Ideaal om een diep duik te maken of als beginnend duiker wat meer ervaring op te doen. Aan de noordoost kant van de Pinnacle ligt de Secret Pinnacle een tochtje waard om te onderzoeken! Cobia’s, Barracuda’s, Giant Groupers, Blue spotted Stingrays en zo nu en dan in het Whaleshark seizoen de magie van de Walvishaai! Een ‘must’ om in je duik logboek te hebben.

Daarnaast zijn er nog veel meer duikplekken die het ontdekken waard zijn met ScubaCenterAsia en voor meer informatie bezoek onze website of kom gewoon langs om een kijkje te nemen!