Published September 5, 2021 | Diving, Duiken

Nederlandse duikinstructeurs Kim en Bastiaan, de oprichters van succesvol PADI IDC Dive Resort Scuba Center Asia Lembongan, Bali, Indonesie. Kim & Bastiaan, de twee Nederlandse duikinstructeurs uit Amsterdam zijn in 2011 vertrokken om hun droom te verwezenlijken in het buitenland. De start van de droom begon op Koh Tao en is uiteindelijk op een klein eiland naast Bali, Nusa Lembongan, uitgekomen.

Nederlandse duikinstructeurs op Bali

De reis van Koh Tao, Thailand naar Bali, Indonesie lijkt een hele onderneming maar is een logische stap geweest voor deze Nederlandse duikinstructeurs. 10 jaar geleden was Koh Tao “het duik centrum van het universum!”. Bali als eiland was wel bekend, maar stond nog in de kinderschoenen. Nusa Lembongan, het eilandje rechts van Bali, had niemand nog van gehoord. Als echte duik liefhebbers, hadden Kim en Bastiaan dit natuurlijk wel op hun lijstje staan. Een duikschool op Bali starten als Nederlandse duikinstructeurs, wat een droom. Zo gezegd, zo gedaan. Tegenwoordig weet iedereen Nusa Penida op Instagram te vinden en is het duiken rondom Penida en Lembongan wereldbekend. De voornaamste redenen hiervoor zijn (niet Kim en Bastiaan trouwens 😉 ) maar het duiken met de Manta’s en de Mola Mola.

duiken met manta ray duiken met mola mola

Nederlandse duikinstructeurs op Nusa Lembongan & Penida

Nusa Lembongan 10 jaar geleden was dit klein eilandje waar niemand nog van had gehoord. Nusa Penida?! Het grotere eiland naast Lembongan, Penida, was nog gesloten voor toerisme. Op het moment dat de Nederlandse duikinstructeurs, Kim en Bastiaan, hun zinnen hadden gezet op Nusa Lembongan en Penida, gingen de deuren letterlijk open.

Het is niet altijd makkelijk geweest voor Kim en Bastiaan, om als buitenlander, iets op te zetten in Indonesia. Laat staan Bali, en al helemaal niet op Nusa Lembongan. Ze zijn de enige Nederlandse duikinstructeurs die op een van deze eilanden een duikschool hebben opgezet. Dat alleen al toont vakmanschap en doorzettingsvermogen.

Nederlandse duikinstructeurs Kim en Bastiaan “About us”

Wil je meer weten over Kim en Bastiaan? Inmiddels zijn ze beiden uitgegroeid tot “Influencers” in de duik industrie. Beiden vele malen genomineerd tot beste duikinstructeur van het jaar, of beste duikinstructeur werelwijd van de maand. Helaas werken ze niet meer als duik instructeurs zelf, maar hebben ze nog wel invloed op de hele bedrijfsvoering!  Hebben ze in de naam van Scuba Center Asia Lembongan vele Awards binnengehaald en staan ze bekend als professionele en gezelligste duikschool rondom Bali en de Nusa eilanden.

Nederlandse duikinstructeurs verwezenlijken hun droom in Bali

Hebben ze hun droom verwezenlijkt?

Absoluut en de droom is nog steed volop bezig!

De jaren van actief duiken zijn weliswaar voorbij, maar nog steeds zijn ze betrokken bij het succesvolle PADI IDC Duik Resort Scuba Center Asia Lembongan. Inmiddels een krachtig team opgezet die de dagelijkse operatie verwezenlijkt, maar zijn ze er nog altijd.

Van introductieduik tot en met je professionele PADI duikopleiding, Scuba Center Asia Lembongan is er voor je om alle kneepjes bij te brengen en om je te introduceren in het duikparadijs naast Bali. Gevestigd op het eiland Nusa Lembongan en zijn de duikplekken rondom Nusa Penida, Ceningan en Lembongan.  Nog steeds zit het enthousiaste Nederlandse in het bedrijf en staan ze garant voor professionaliteit, ervaring en een goede dosis humor. Tot op de dag van vandaag werken ze uitsluitend met kleine groepen om de kwaliteit hoog te houden en vooral een ontspannen sfeer te creeeren. Kom langs!

Kim en Bastiaan zijn te vinden op Nusa Lembongan. De duikschool bestaat uit een gezellige bar met de beste sandwiches en lekkernijen van Mushroom beach, chill area, en uiteraard een aanbod van een van de beste duikplekken van de wereld! Ben je nieuwsgierig? Mail even naar [email protected] of kijk even naar een van onze social media kanalen.

Welkom bij Scuba Center Asia Lembongan, Bali, Indonesie!

nederlandse duikschool lembongan penida bali