Published November 1, 2014 | Diving, Duiken, Nusa Lembongan

Duiken in Nusa Lembongan met Scuba Center Asia!

De crew vond het weer eens tijd om op vakantie te gaan en zich te orienteren op een ander duikparadijs!

Maar hoe kies je nu een duikparadijs?! Kijkend naar de top 10 van beste duikplekken ter wereld, directe vluchten vanuit Amsterdam, bereikbaarheid na aankomst op main vliegveld, het toeristisch karakter van het eiland en buureilanden, de natuur, wat er te doen is en ga zo maar door… kwamen wij al snel uit op Nusa Lembongan!

Scuba Center Asia op Nusa Lembongan, Mushroom Bay

 

Mushroom beach Lembongan

Duiken in Nusa Lembongan, waar ligt dat?

Hoewel Nusa Lembongan maar 25 minuten van Bali is verwijderd, is dit tropisch eiland nog onaangetast! Duiken, surfen, snorkelen, cliff-jumping, mooie sunsets bekijken met op de achtergrond de Balinese vulkaan Gunung Agung is het een magisch en fantastisch paradijs om op vakantie te gaan! De verbindingen vanuit Amsterdam / Europa zijn perfect: rechtstreekse vlucht naar Denpasar op Bali, met de auto via de nieuw aangelegde highway richting Sanur om daar de speedboot naar Nusa Lembongan te pakken.

Aankomst Marlin boat nusa lembongan

devils tear Nusa lembonganNusa Lembongan maakt deel uit van de drie buureilandjes van zuid-oost Bali, Nusa Ceningan en Nusa Penida. Nusa Lembongan is door middel van een originele houten hangbrug (hihi!) verbonden met Nusa Ceningan, terwijl het grote Nusa Penida van Nusa Ceningan is gescheiden door middel van de Penida Strait die een diepte heeft van 600 meter. Nusa Lembongan heeft meerdere stranden met Jungut Batu als grootste, Mushroom Beach als idylisch, ‘zwembaar’ en is het tweede grootste strand, Devils Tear met spectaculaire golven, Dreambeach met het spectaluaire uitzicht op Devils Tear, Blue Lagoon met kraakhelder water op het aangrenzend eiland Nusa Ceningan en ontelbaar verrassende kleine onaangetaste strandjes en zeewier (seaweed) plantages. En of dit nog niet genoeg is, heeft Nusa Lembongan ten noord-oosten een Mangrove Forrest waarmee je met een originele Jungut boot een heerlijk relaxed tochtje kunt maken door de Mangrove.

Mushroom Beach village Lembongan

Yellow bridge tussen nusa lembongan en ceningan

seaweed farmers nusa lembongan

 

Sunset Nusa lembongan scuba center asia

Duiken in Nusa Lembongan, wat kun je er zien onderwater?

Wij, Scuba Center Asia, gingen natuurlijk om het duiken! Met nog maar 5 a 6 PADI duikscholen is het een duikparadijs wat je niet vaak meer tegenkomt in de wereld. Een overvloed aan onderwaterleven zoals Manta’s, Mola Mola (zonnevis), Ribbon eels, Bamboo sharks, Octopus, Marble rays, boxfishes in alle kleuren en maten, banded sea snakes, turtles, en nog veeeeel meer, prachtige gezonde koraal formaties, waanzinnige koraalmuren, drift duiken en ga zo maar door. Bekende duikplekken zoals Manta Point, Crystel Bay, Toyapakeh, SD Point, Ceningan Wall, Batu Abah, Buyuk etc. Kortom, heb je ooit de kans om naar deze kant van Asia te komen voor vakantie en of duiken, stop dan niet in Bali maar pak dat bootje naar Nusa Lembongan! Gewoon lekker doen!

duiken Nusa Lembongan Scuba Center Asia scuba

 

duiken met Scuba Center Asia zonnevis Mola Mola

 

Duiken in Nusa Lembongan, Bali: Wij gaan in ieder geval heel snel weer terug naar Nusa Lembongan!

Cheers!

Kim & Bastiaan

Scuba Center Asia

[email protected]

www.scubacenterasia.com

Scuba Center Asia op Facebook