Published April 7, 2014 | Diving, Duiken

Over een paar dagen van 13 t/m 15 april is het zover: SONGKRAN! Het grootste waterfestival van Thailand wat door iedereen uitbundig wordt gevierd. Op Koh Tao wordt het op 13 april gevierd. Songrkran oftewel Thai Nieuwjaar is een Boeddhistisch feest en tegelijkertijd de belangrijkste feestdag voor de Thaise cultuur. Je kan het vergelijken met Koningsdag in Nederland!

songkran koh tao

Oorspronkelijk wordt Songkran het waterfestival gevierd ter ere van het einde van het droge seizoen. Veel offertjes en eten wordt naar de tempels gebracht en aan de monnikken aangeboden. Voor de Boeddhistische Thai is deze feestdag ook bedoeld om zn negatieve karma van het voorafgaande jaar te reinigen en met veel geluk en welvaart het nieuwe jaar in te gaan.  Vandaag de dag is het voor veel toeristen een extra trekpleister om Thailand te bezoeken. Iedereen loopt met emmertjes water, water pistolen, super soakers etc over straat. Veel locals hebben een mengsel van talkpoeder en water gemaakt om zo iedereen die voorbij wandelt  ‘happy new year’ te wensen door het mengsel op je gezicht te smeren! Het hele gebeuren is 1 groot feest en wij Nederlanders vinden dat maar wat leuk! 😉

songkran koh tao

Op Koh Tao wordt het helaas maar 1 dag gevierd, maar wordt het wel goed gevierd! Studenten, toeristen, Thaise locals, iedereen staat op straat te dansen, water gevechten te houden en elkaar nat te gooien. Bij Scuba Center Asia wordt alleen in de ochtend duikles gegeven maar dan is de duikschool dicht zodat iedereen ook het festival tot de max kan meemaken. Rond het middaguur verzamelen we bij de duikschool om vervolgens met de taxi vol geladen met studenten, divemaster, duikinstructeurs, super soakers en 400 liter tank met water richting Sairee Beach te rijden om onderweg andere duikscholen en alles wat we tegenkomen met water te bekogelen en ‘happy new year’ te wensen! haha dit wil je zeker weten NIET missen. Wil je droog blijven die dag (?!) dan zit er maar 1 ding op en dat is binnen blijven, want zodra je een stap buiten zet is het PARTY ON!

Songkran waterfestival koh tao